2016. november 18., péntek

Sokára a mozikban 1. - Logan & Wonder Woman

Sziasztok!


Terveim szerint lassan végzek Colleen Houck "remekbe szabott" sorozatának (Tigris) második részével is, de mielőtt eme két "kiváló" résszel kapcsolatos meglátásaimat ecsetelném, szerettem volna kicsit lehűteni kedélyemet. A hetekben napvilágra került két nagyon ígéretes előzetes. Az egyik egy eredet sztorit mesél el, míg a másik egy ikonikus képregényhős történetének utolsó fejezetét. Igen, mind a kettő képregény film. És igen, egy DC és egy MARVEL moziról írok.
Nagyon szeretem a szuperhősökről szóló filmeket. Ez a rajongásom egészen gyerekkoromra vezethető vissza, amikor először láttam a Christopher Reeve féle Superman-filmeket. Aztán egy kis kihagyás után elérkezett a nagy fordulópont nálam, az X-men első része. Ezt követően nem volt megállás, amit lehetett és hasonló tematikájú volt, ledaráltam. Valószínűleg ezért is érzem úgy, hogy kellene már valami változatosság. Ezért is lelkesedtem fel annyira, amikor kijött a fentebb említett két előzetes.

A Logan lesz címszereplőnk utolsó megjelenése, de mellette X professzor is elbúcsúzik az X-men világától. Ami kiderül az előzetesből az, hogy valamikor a jövőben lehetünk, amikor már a mutánsok száma a végletekig megcsappant. Ezzel együtt a két régi ismerősünk sincs a helyzet magaslatán. Látszik, hogy Logan kezdi elveszíteni a regenerálódó képességét és Xavier is mentálisan hanyatlik, ami, ha jól vettem észre, kisebb rohamokban meg is mutatkozik nála. Viszont nincs minden veszve, mert felbukkan a színen Laura Kinney, azaz X-23, Logan egyik megmaradt női (vagy itt inkább kislány) klónja, aki becsempészi az izgalmat az öregurak életébe. Az előzetesben láthattunk is tőle egy egészen pofás kis verekedést, ami valóban a nagy Farkas közelharci párbajaira hajaz. (Bár azt elképzelni nem tudom, hogyan tudna elvinni a hátán egy filmet és őszintén szólva nem is bánnám, ha nem látnám azt. Nekem csak egy Farkas van és ő pótolhatatlan.)

Nem mai fiúk már
Minden estere, ez az előzetes nagyon ütős lett. A zene (Johnny Cash - Hurt), a drámai képek, a tény, hogy mennyire megöregedtek és leépültek kedvenceim. Elérte azt, amit egy jó előzetesnek kell: érdekel, hogy miért van ez az apokaliptikus hangulat, hogyan halnak meg a főhősök. Hiszen, ha ez az utolsó filmjük, akkor így illendő. A képregényben Wolverine-nek egy nagyon szép lezárást adtak, bárhonnan is nézzük. Remélem valami hasonlót láthatunk majd ezen verzióban is. De még nagyobb kérdésem az, hogy ki volt az a karmos szereplő az első előzetes végén, akit sikerült Logan-nek kivédenie? Csak nem egy újabb klón, aki életben maradt? Ki tudja mit és hogyan változtattak meg a készítők. Ilyen téren mindig is kreatívak voltak Hollywood-ban, de a legtöbbször nem a szó jó értelmében. Amennyiben a film hangulata valóban olyan jó és megrázó lesz, mint az előzetes sejteti, úgy ez lehet majd a méltó befejezése a két karakternek, akik immáron 16 éve húzónevei a szériának. Viszont ebből a szempontból ez egy érdekes vállalkozás is. Merész! Az biztos, hogy megnézem a filmet a moziban. De várom szeretettel a további előzeteseket is, hátha kiderül még valami érdekesség addig is.A Wonder Woman már teljesen más miatt érdekel. Ugyanis az első női szuperhős eredettörténetét fogja feldolgozni a 2017 nyarán megjelenő Csodanő film. Ahogy elnézem, az alapon nem változtattak sokat. 
Egy külvilágtól gondosan elzárt helyen, Themüszkira-szigetén élik a maguk külső hatásoktól elszeparált életüket, míg egy nap minden felborul. A német katonák elől menekülő Steve Trevor ugyanis nem más helyet válasz landolási zónának, mint eme szigetet. Mindennek szemtanúja lesz Diana hercegnő, az amazonok királynőjének lánya, aki szorgalmasan meg is menti a frissen gépével vízbe zuhant pilótát. És természetesen az is megmaradt, hogy végül Diana lesz az, aki visszaviszi a férfiak világába, ahol éppen háború folyik. Méghozzá az Első Világháború.
Nem tudom ki hogy van vele, de én jobban várom még a Logan-nél is (viszont nem jobban azért, mint az új Star Wars filmet). Kíváncsi vagyok, mit tudnak ebből a történetből kihozni, mert eddig nem volt túl biztató a DC felhozatala. Mindig sötét tónusú és fakó színezetű, ami alól csak a Suicide Squad volt a kivétel, de az megint egy más ok miatt nem lett egy nagy kaland (mentek mendegéltek, néha visszaemlékeztek, volt egy két harci jelenet és kész). Remélem itt már változtatnak az eddigi "sötét" koncepción. Az előzetesben láthatóan próbálták színesebbé tenni az egészet, sőt, egyes jeleneteknél, ha nem tudnám, hogy ez egy DC film, akkor azt mondanám, egy MARVEL-t nézek (Themüszkira és az ottani csatajelenet). Ugyan ez igaz a hangulatra is. Kevésbé éreztem depresszívnek, annak ellenére, hogy biztosan kapunk majd nem egy ilyen jelenet, hiszen valamiért Miss Prince mégiscsak úgy döntött, ott hagyja a hős szakmát és más utakon jár. Nagyon kíváncsi vagyok, miért is mondta azt a BvS filmben, amit mondott Bruces-nak a mozi végén.
Visszatérve a trailer egyes pontjaira, gondolom valamiféle Flash-back film lesz, vagy majd csak a film végén ugranak egyet a jelenbe, az első pár képkocka alapján. Bár az előbbit valószínűbbnek tartom, de ki tudja manapság. Foglalkoztat nagyon az a kérdés, hogy miért akarják ennyire holtan látni Steve-t. Ha csak egyszerű katona vagy kém lenne, még akkor sem buzdulna fel egy kisebb hadsereg, hogy elkapják. Szóval valamit nagyon tudhat, persze a gyárrobbantáson túl. Aztán az is érdekes lesz, hogy miként lett Diana hercegnő a kísérője a hazafelé tartó úton. Megtartották a párbajt vagy teljesen új megoldást hoztak be? Kik lehetnek a fő gonoszok? Erről is sok féle pletyka és találgatás terjeng a rajongók körében, de én is az Árész vonalon lennék, hiszen ő volt az első legnagyobb ellensége, akkor miért ne vele kezdődne az első saját  története? A maszkos hölgyeményre még egyelőre nem tudok semmi frappáns indokot, de ha a készítők ügyesek, ők majd fognak tudni. Egy biztos, a harcjelenetek nagyon látványosak ezen pár perc alapján, amit eddig a filmből kiválogattak. Ahogy elnézem, lesznek itt kifejezetten vicces pillanatok is, hogy a romantikáról ne is beszéljünk. Akik valamennyire ismerik a WW világát, azok tudják, hogy Steve Trevor-nak és Diana Prince-nek van közös múltjuk és egyáltalán nem lenne rossz, ha itt is belecsempésznék a történetbe. Bárcsak olyan hangulatú lenne, mint a Csodanő című remek 2008-as animációs film, ami a kedvenc DC történetem lett. Már csak azért is reménykedek, mert vannak bizonyos átfedések egyes jeleneteknél. Persze valószínűleg nem lesz olyan, de a remény hal meg utoljára. Szóval nagyon várom már a filmet, ami csak 2017 júniusában jön a mozikba....Az meg több, mint fél év! 😢Most csak ezzel a rövid szösszenettel készültem, de a hétre még két bejegyzést tervezek. Az egyik a Doctor Strange és a mozivászon meghódításáról szól majd, a másik pedig Colleen Houck már említett sorozatának pokla. Addig is, végre valahára ki bírtam kölcsönözni a Büszkeség és balítéletet, hogy meglephessem magamat és titeket is vele (már akit érdekel XD).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése