2017. július 27., csütörtök

Sokára a mozikban 3. - San Diego Comic-Con 2017


Ahogy minden évben, idén júliusban is megszervezésre került a San Diego Comic-Con. Ezen jeles esemény alkalmából mi másról lenne szó a blogon, mint a megjelent filmes előzetesekről, valamint kicsit az amerikai sorozatok kedvcsinálóiról, bár ezen a téren nem vagyok túl járatos. Azon túl, hogy léteznek ezek a műsorok és egynek-kettőnek néhány részét láttam, nem tudok róluk sokat, így leginkább a filmes hírekre voltam kiéleződve, de az előzeteseket megtaláljátok a bejegyzés végén.
Két nagy panel érdekelt igazán: a MARVEL és a DC felhozatala. Végül arra a megállapításra jutottam, hogy kaptunk is, meg nem is, de erre ki fogok térni.


MARVEL jó barátok összeállnak
Rögtön kezdeném a MARVEL szekciójával. Az Avengers: Infinity War-nak kijött a fent látható megaplakátja, amelyen a szereplőgárda egy része kapott helyet. Kicsit össze-vissza hatása van ennek a poszternek, de ízlések és pofonok. Két dolog szúrja igazán a szemem, ha ránézek, és az a szöszi Black Widow valamint Tony Stark, akiről említettem az új Pókember kapcsán, hogy már ki van a hócipőm vele. 
Valójában egy előzetest is kaptak a Con-on résztvevők, de mivel hivatalosan nem tették közzé az interneten, így az átlag néző sem találkozhat vele sűrűn netes barangolása közepette. Csupán a rajongói leírásokat kaptunk, mit tartalmazott a trailer. Egy-két leleményes lélek megpróbált videót készíteni, de ezeket azóta már letiltották, így csak a szóbeszédekre tudunk támaszkodni. 

Legalább új poszter van
Elméletileg Fekete Párduc sem maradt új ízelítő nélkül, bár erről még kevesebbet lehetett hallani, mint az MCU más mozijáról. Eme előzetes leírását itt találhatjátok meg. Érdekes, hogy ennyire nem kapott rivaldafényt ez a karakter, holott Thort rögtön ő fogja majd követni a sorban jövőév februárjában.  


Az új Hangya rész sem maradt poszter nélkül. Kicsit semmilyenre sikeredett, de megmutatja, hogy többet kaphatunk a Polgárháborúban látott új képességből és persze barátnője (már csak a cím alapján is) nagyon komoly szerepet kap.

Reméljük ilyen ütős lesz majd a filmben is
Az MCU első önálló női szuperhősének (Captain Marvel) kalandjáról jóval többet megtudhattunk. A 90-es években fog játszódni az akkor még mindkét szeme világával rendelkező Nick Fury-val együtt. Kíváncsi vagyok, mit hoznak majd ki ebből a filmből. Remélem nem kell hozzá még több szuperhős, hogy megálljon a lábán a film. Néhány Concept-art-ot is kapott a film, közöttük a főgonoszról készült látványterveket is megcsodálhatjuk.


Mindenképpen a panel, számunkra is elérhető, fénypontja a Thor: Ragnarok ropogós előzetese volt. Akadt benne humor, szép látványvilág, hangulatos zene, mindezt sok új jelenettel megspékelve. Izgalmas és szórakoztató film érzetét hagyta maga után, de azért vannak kétségeim. Két snittnél nagyon nevettem, és az inkább kínomban volt. Az egyikben Hulk birkózik meg egy óriás farkassal (hirtelen meg nem mondom a nevét a karakternek). De a szomorú az volt, hogy az állat leginkább Jacobra hajaz a Twilight-saga-ból. A másik ilyen reakcióm Thor és Loki közös lövöldözése volt, ahol a póz teljesen a Ghostbusters eredeti felállását idézte meg bennem. Magyarázhatjuk, hogy ez a 80-as évek érzetét hívatott hangsúlyozni, de ebben az esetben a CGI Jacob mit keres itt? Egyébként is nagyon kérdéses bennem ez a mozi, mert az előző rész nem tetszett, és ezzel nem csak én voltam így. Meg aztán, hogy akarják elérni a legviccesebb MCU film kitüntetést? Ez a Ragnarok! Az pedig annyit tesz, hogy világ vége. Lehet, csak én vagyok fennakadva ezen, meg a lehetséges komédiába való átcsapáson. Ettől függetlenül biztosan meg fogom nézni a filmet, ha lehet, akkor moziban. A hajléktalan Odin, Loki és Thor egy oldalon, Thor vs. Hulk. Kell ennél több motiváció?


Számomra a leginkább érdekese panel a DC-é volt. Idén sem hagytak minket infómorzsák és előzetesek nélkül, bár ez utóbbiak esetében, a MARVEL-hez hasonlóan, ugyancsak nem beszélhetünk teljes körű elérhetőségről. 
Rögtön kitérnék a nagy durranásra, a Justice League legújabb, extrém hosszúságú (4 perc!!!) kedvcsinálójára. Az első másodpercek, hatalmas sikerének köszönhetően, Wonder Woman-nel kezdődnek, majd jönnek sorra a megválaszolandó kérdések...amelyeket remélem, meg is fognak válaszolni. Hogyhogy nincsenek Lámpások? Vagy még csak most állnak majd össze? Nem hinném, hogy Hal Jordan már most belefogott volna a "tisztogatásba", mert akkor nem kapott volna már régebben lehetséges premier dátumot. De az is érdekelne, kihez beszél Batman, valamint az utolsó másodpercekben Alfred? Ez utóbbi talán Sperman-hez, bár nem csak ő visel pirosat a DC berkein belül. 
Jó hír a rajongóknak, hogy Ben Affleck megcáfolta, miszerint a Warner meg szeretne tőle válni. Állítása szerint addig szeretné magára ölteni a denevér-jelmezt, amíg csak tudja. Tekintve korát, ez talán nem lesz olyan hosszú időtartam, de én remélem, megmarad még hosszú évekig a szerepben. Szerintem Michale Keaton óta nem volt ilyen jó Batman-ünk. 


Az Aquaman is kapott egy előzetest, de ahogyan fentebb említettem, ez csak a Con résztvevői számára volt levetítve. Az eddigi leírások alapján nem lehet sok mindenre következtetni, szóval éppen ideje lenne egy valódi, internetes elérésnek is, hiszen a WW-nek is már volt tartalma erre az időpontra, pedig az is forgott még javában. Minden esetre Arthur Curry a JL előzeteseiben egyelőre nagyon ígéretesnek tűnik. Azt már tudjuk, hogy a főgonosz Ocean Master lesz.

A The Batman-t, mint azt tudjuk, újraírják, elvetve ezzel Ben bácsi nyomozós történetét. Pedig arra nagyon kíváncsi lettem volna. Elméletileg Geoff Johns egy külön univerzumot szeretne szentelni a karakternek a DCEU-n belül, de hogy ebből mi valósul meg, az a jövő zenéje.

Wonder Woman következő részére vonatkozóan nem sok újdonságot tudtunk meg. Az biztos, hogy Patty Jenkins továbbra sincs hivatalosan a rendezői székben, de dolgozik a film vázlatán Geoff Johns-szal,. Továbbra is csak annyit tudunk (vagy inkább sejtünk), hogy a film a hidegháborúban fog játszódni és Chris Pine is felbukkan. Habár nem tudom, mennyire lehet hinni ezeknek az infóknak.


Lezárásként itt megtalálhatjátok az összes fontos trailert, mind filmes, mind sorozatok tekintetében. Nekem három kedvencem van: Justice League, Thor: Ragnarok és Kingsman: The Golden Ring. Ez utóbbi kapcsán elmondhatom, hogy az első részét imádtam, és nem csak Colin Firth miatt. Igaz, helyenként olyan érzetem volt, mintha Kémkölykök véres kiadását nézném, de nagyon jó hangulata volt. A második rész előzetesei is felettébb izgalmasnak tűnnek, viszont van valami, ami aggaszt: Channing Tatum. Mondjuk úgy, hogy nem a kedvenc színészem, és a tehetségét is meg lehet kérdőjelezni. Remélem itt mutat majd valami olyat, amiért kevésbé fogok így gondolkodni róla, és nem fogja rombolni a hangulatot. Szóval ígéretes, nagyon várom.





Jó böngészést kívánok mindenkinek! 😃

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése