2017. április 21., péntek

Várjuk a csodát! Part one


Egy kicsit rendhagyó bejegyzéssel jöttem ma. Mi másról lenne szó, mint az általam nagyon várt Csodanő filmről... s annak marketingjéről. Ugyanis most szerdán WonderWednesday volt.  Elméletben. 


Hmmm...Hol az újdonság?

Egy héttel ezelőtt a DC bejelentette, hogy minden szerdán extra tartalmakkal és újdonságokkal fognak előrukkolni az érkező Wonder Woman filmről, amíg a mozikba nem kerül. Ezt a napot el is nevezték WonderWednesday-nek. Jelenleg hat szerdát érint az esemény, ugyanis, mint azt említettem, túl vagyunk az első "fordulón". És micsoda kör volt. 

Megvallom őszintén, húszpercenként felnéztem a Twitter-re, hogy le ne maradjak az eddig nem látott képekről, esetleg videókról. Majd kijött este 10-11 felé egy nyereményjáték, melynek keretei között a film hivatalos plakátját lehetett megszerezni. 

Postázás...csak az USA területén? 😮

Ahogy a legtöbb rajongó, én is azt hittem, ezen túlmenőleg lesz valami újdonság. Mondanom sem kell, hiába vártam a sült galambra, nem repült a számba. Rendre jöttek a felháborodott fanok a hiány pótlását illetően, ám ez nem következett be. Akik meg tudtak birkózni a helyzettel, azoknak egy másik probléma szúrt szemet: a kézbesítés. Ugyanis csak az Egyesült Államok terültére vállaltak szállítást. Ez volt az a pont, ami felett nem tudok szemet hunyni.

Ha nem egy DC Comics-ról, vagy pláne egy Warner Bros.-ról, illetve ezen két vállalat kooperálásáról lenne szó, akkor azt mondom, elnézhető, mert lehet, hogy szűkösen jöttek ki a keretből, és csak ennyire futotta. Előbb elhinném egy kis stúdióról, mint erről a kettőről. Így csak azt fogják elérni, hogy a külföldi rajongókat magukra haragítsák és nem feltétlenül azért, mert nincs számukra nyereményjáték, hanem azért is, mert így a kirekesztés érzetét kelthetik. Nem szólva arról, hogy "olcsónak" tűnik tőle a film is.

Hány ember fejében fordulhatott meg, hogyha csak ez van, akkor a film valószínűleg nem véletlenül nem kap támogatást többre? Le merném fogadni, nem csak az enyémben. És továbbra sem az az elsődleges probléma itt, hogy nincs ingyen poszter! Még mindig a formával van gond. Ők ugyanis tartalmat ígértek, nem nyereményjátékot, így joggal háborodtak fel a rajongók világszerte.

És akkor jött a hír...
Az est egyértelmű fénypontja és megmentője ismét nem a DC volt. Az i-re a pontot a MARVEL kanyarította fel saját szuperhősnőjük egész estés akciójáról szóló vadonatúj híreikkel. Amikor meghallottam a hírt nem tudtam, hogy sírjak-e vagy nevessek (végül ez utóbbinál állapodtam meg). Konkrétan lenyúlták a show-t és még csak haragudni sem tudok érte, mert valójában nem volt mit tönkretenniük. Azt a DC elintézte magának.

Öööö...jó...ímmel-ámmal

Valamiről nem beszéltem még. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy valójában kikerültek képek. Csak nem a Wonder Woman film hivatalos oldalairól. Ezek a képek talán pont ezért sikkadtak el a botrányos marketingfogás okozta siralomtengerben. Nem lett volna rossz ez sem, ha jól megtervezett módon, egyszerre bonyolítják le az egészet. Már ami a fotókat illeti. A játékot csak úgy lehetett volna sikeresen megoldani, ha mindenki számára elérhetővé teszik. Erre valók a különböző országokban fellelhető kiadók/forgalmazók. Na jó, nem erre valók, de simán megoldhatták volna ilyen módon. Ráadásul nem dedikált plakátról beszélünk, szóval gond ezzel nem lett volna a továbbiakban.

Summa summarum: A DC marketingeseinek ideje lenne összeszedniük magukat, mert egy idő után, hogyha szánt szándékkal bénáznak, akkor beleun a tömeg. Amennyiben nem direkt bakiznak, úgy el kellene gondolkodni azon, hogy új szakemberekkel gazdagíták a stábot. Tételezzük fel látatlanban, a film rossz. Ezt nem kellene ilyen módon tudatosítani az emberekben. Ha vacak a film, ne reklámozd!

Estére idebiggyesztek egy frissen kijött concept art-ot az EW jóvoltából. Miért nem ilyeneket rakta inkább ki? De most komolyan.

Diana csatába vonul a jövőhét szerdáért

Ui.: Várom a jövőhét szerdát. Kíváncsi vagyok, alul tudják-e múlni magukat reklámozás terén, vagy okulnak a hibájukból. Minden esetre a fejleményekről beszámolok itt, a blogon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése