2017. november 10., péntek

A Teaszünet Díj - The Tea Break Award


A napokban nagy meglepetés ért. Gyanútlanul felnéztem a blogomra, egyszer csak megláttam, hogy a könyvespolcomon új üzenet van. Nem is akármiről szólt, hanem egy meglepetésről. Rólam tudni kell, hogy nem szeretem a meglepetéseket, mert túl kíváncsi természetű vagyok hozzá és idegesít, ha nem tudhatom meg rögtön, mi lehet az. Viszont ennek nagyon örültem. Moro, a Papírhalom bloggerinája ugyanis megjutalmazott engem a blogom "életének" második díjával, a The Tea Break Award-dal. Ezzel bearanyoztad a hetem. Innen is köszönöm szépen még egyszer. A díjról továbbiakat itt olvashattok, a megalkotó, Thea oldalán 😉



A szabályokról

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.

2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.

3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.

4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.

5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.

+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.






A választott idézetem pedig:
Ha tudom mi hol van, akkor nincs kupi. (Emery Lord: Amikor összeütköztünk)
Ennek egy nagyon egyszerű oka van. Most újfent kitárulkozom előttetek. Néha kell ilyet is. Sajátos módon tartok rendet magam körül. De ami igaz, az igaz: én mindig tudom, mi hol van. Akárcsak életem többi részén, nem csak a szobámban, és valójában ez a fontos.  Hogy saját magam tisztában vagyok a dolgokkal és mindennel, ami miatt úgy alakulhatott. A jó önismeret az egészséges emésztés előfeltétele. 

Let's do this!
Moro kérdései

1. Miért kezdtél el blogolni?
Rögtön a mély vízbe. Úgy érzem, itt sokkal szabadabban kifejthetem a véleményem, mint adott esetben a molyon vagy a snitten. Valamint nincsenek megkötések, hogy miről is írhatnék. Már az induláskor (lassan két éves lesz a blog, januárban) tudtam, hogy nem pusztán könyvekről szeretnék kritikákat, értékeléseket közzé tenni. Ugyan annyira érdekelnek a filmek, sorozatok, sőt, a várva várt előzetesek. Az sem mellékes, hogy ezzel a megoldással sokkal több embert el tudok érni. Szeretem szórakoztatni illetve elgondolkodtatni az embereket ez az oldal pedig alkalmas lehet rá.

2. Melyik az a könyv, amit soha nem akarsz újra elolvasni, és miért?
Egri csillagok. Kín keservesen ment és körülbelül olyan is volt számomra. Nem kívánom még egyszer átélni ezt a "meghatározó élményt".


3. Melyik a kedvenc meséd? 
Ez elég tág témakör. Ha rajzoltról van szó, akkor az egyik nagy kedvencem a Szépség és a szörnyeteg. Amennyiben csak a történeteket nézzük, a Holle anyó áll legközelebb a válaszhoz. A filmek terén pedig nem tudnék választani a Herceg menyasszonya és az eredeti Star Wars trilógia között.

Álomotthon1.0
4. Milyen lenne számodra az ideális kuckó, ahova beköltöznél?
Mindenképpen kényelmesnek kell lennie, ahol elférnek a holmijaim, úgy dekorálom ki, ahogyan akarom. Egy kicsit eklektikus a stílusom, ezért valószínűleg egy hasonló összeállításokkal rendelkező háznak örülnék a legjobban. De az sem baj, ha mások lennének a színek. A lényeg úgyis az lenne, hogy otthon érezzem magam. 

5. Mi tesz téged boldoggá?
Sok minden. Ám a teljesség igénye nélkül szeretem, ha az emberek elégedettek körülöttem, kellemes légkör vesz körül. Amikor úgy alakulnak a dolgok, ahogyan elterveztem vagy még jobban. De már egy kellemes séta, egy kis kikapcsolódás a barátnőimmel is nagyon boldoggá tud tenni. A jó könyveket és filmeket, valamint sorozatokat sem hagyhatom ám ki.

6. Ha írhatnál egy levelet a jövőbeli énednek, mit mondanál neki? 
Hogy hagyjon néhány utasítást, ő mit változtatna meg a múltján. Legalábbis addig bezáródóan, amíg az adott időponthoz el nem jutnék, amikor ő kézhez kapná a levelet. Ugyan ezt ellenőrizni nem tudnám, de ha már ez bekövetkezik, azt jelenti, hogy sikerült megváltoztatni valamit, amit mindenképpen meg akarok a jövőben. 

7. Miért ezt a blogos nevet választottad? 
A barbikaunatkozik-ot? Meg van a maga története, ami a molyon kezdődött. Mondták már, hogy viccesre sikeredett a nicknevem. Nos, ez egy elég idegtépő regisztráció alatt született meg bennem. Minden féle módon próbálkoztam a Barbival, de amit akartam, az nem sikerült. Mondanom sem kell, mennyire meguntam. Már ott tartottam, feladom, inkább nem leszek moly tag. És akkor bevillant...nem hittem volna, hogy van még valaki, aki elnevezné magát arról, mennyire bosszantó és unalmas a tanácstalanság. A másik pedig, hogy utálom, ha Barbarának vagy Barbikának szólítanak, tehát evidens volt ez az elnevezés. Így hát úgy döntöttem megpróbálom. Ezért nem is változtatom meg. Alapból nem túl jó a képzelő erőm, valamint ez a név már úgyis jól bevált és én is hozzászoktam több, mint két év után. A Kritika meg a Barbika ugyancsak egy ötlethiányos pillanatomban pattant ki a fejemből. Ha ennyire kritizálni akarok, akkor azt viseljem, ahogyan illik.

8. Kik a kedvenc filmes karaktereid, és miért?
Akit sosem lehet megunni 
Fúúú... Egy újabb fogós kérdés. De egyértelműen a rosszfiús beütésű jófiúk ebbe a kategóriába tartoznak, azonban szigorúan azok, akik nem lesznek papucsok a film végére. Azok a régimódi kalandorok, akik kemények, mégis vonzóak és jókat lehet nevetni VELÜK (pl.: Indiana Jones). A rosszfiúk, akik szarkasztikusak és viccesek, ezáltal pedig könnyebben meg lehet őket szeretni, mint a főhősöket (Pl.: Űrgolyhók). A kőkemény fő gonoszok, akiktől lehet félni (Pl.: Darth Vader). A 80-as 90-es évek akciófőhősei, akik egyszemélyes hadsereget játszva vicces egysorosaik kíséretében mentik a világot legalább félig leszakadt öltözékben (Pl.: Korben Dallas). Azok a női főhősök, akik nem szorulnak rá, hogy minden áldott pillanatban megmentsék a kiszemelt hímek (Pl.: Wonder Woman). A zárójeles példák csak egy nagyon kis szeletét mutatja kedvenc karaktereimnek. Csupán ami hirtelen az eszembe jutott. 


8 kérdésem hozzátok
  1. Mennyi ideig tart egy-egy bejegyzésed elkészítése? 
  2. Volt már olyan bejegyzésed, aminek a közzétételét húztad-halasztottad? Miért? 
  3. Szoktál zenét hallgatni írás közben (vagy olvasásnál)? Ha igen, milyen típusút?
  4. Mi a kedvenc szabadidős tevékenységed? (írás, olvasás és filmezés nem ér ;))
  5. Életed során volt olyan eset, amire ha ma visszagondolsz, még mindig nevetsz rajta?
  6. Van olyan dolog, amiben régen rossz voltál, de most nagyon jó?
  7. Kire vagy a legbüszkébb a világon, és miért?
  8. Mi az a 3 dolog, amit magaddal vinnél egy lakatlan szigetre? 
Ezek lennének kérdéseim az általam kiválasztott bloggerinák felé. Ők pedig nem mások, mint:

Régóta olvaslak titeket és ezzel a kis díjjal szeretném kifejezni a hálámat felétek, hogy ilyen jó cikkekkel, írásokkal kényeztettek el minket, rajongókat. Sok-sok évnyi bloggerkedést kívánok mindnyájatoknak.  



4 megjegyzés:

  1. Szia! ^^
    Örülök, hogy feldobhattam a napod ezzel a kis meglepivel! :D
    Jó volt olvasni a válaszaid, én is nagyon szeretem Holle anyót. :D

    Moro

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Köszi szépen a jelölést, nagyon jól esik ^^ <3 Mindenképp ki fogom tölteni!

    VálaszTörlés