2017. január 31., kedd

Fejlődésben lévő gyeremek - Stinger - A Skorpió fullánkja

Sziasztok ismét!




Mivel a soron következő könyv helyszínét javarészt Amerika Játszótere adja (Las Vegas), ezért nem árt egy kicsit a nyereményekről beszélni. Ugyanis ezt a könyvet stílusosan, nyereményjáték keretei között szereztem meg. Ezúton is köszönöm újfent a Blogturné Klubnak a lehetőséget. 
Ezelőtt még sosem nyertem. Se versenyen, se játékon. Volt olyan, hogy második lettem, de az első hely kimaradt az életemből. Nem vagyok szerencsés típus, Fortuna előszeretettel kerül. Aztán egy nap felnéztem az e-mail fiókomban, ahol találtam egy levelet a Blogturné Klubtól. Meg is lepődtem rajta, meg nagyjából el sem hittem, de utánanéztem a dolgoknak és kiderült, hogy valóban nyertem. 
Az első fejezethez volt szerencsém a Leo esélye extrájaként, ami rögtön megtetszett. Egy ügyvéd és egy pornósztár viszonya? Hmmm...ez rejteget magában jó adag potenciált. Viszont kiderült, hogy Mia Sheridan Stinger című könyve nem erről szól elsősorban. Ez csak amolyan adalék volt a történethez (annak is inkább az első . Hogy ez milyen módon befolyásolta az élményt, az most kiderül.

A történet egy vegas-i hotelben kezdődik. A szálláshely két konferencia helyszínét adja: az egyik az ügyvédeknek szól, a másik a felnőttfilmek szerelmeseinek kedvez. Ennél eltérőbb nem is lehetne eme két esemény. Ugyan ez a helyzet a főszereplő párossal, akik véletlenül botlanak bele egymásba, nem egyszer megismételve a produkciót. Ám egyik alkalommal, hála egy meghibásodott liftnek, kénytelenek hosszú órákat együtt tölteni. Ezen idő alatt meglátják egymásban az értéket, levedlik magukról álarcaikat. Közösen elhatározzák, hogy merő mulatságól eltöltenek egy romantikus-erotikus hétvégét egymással, ami ugyan csúfosan végződik, viszont hosszútávú hatásai annál kifizetődőbbek lesznek. Évekkel később pont ezen pozitív változásoknak köszönhetően találkoznak ismét, természetesen ugyancsak véletlenül. A körülmények azonban jócskán megváltoztak.

Ehhez Judy bírónőnek is lenne egy két szava xD
A két főszereplő közül egyértelműen Grace karaktere volt a gyengébb. Igazából az ő szerepe kimerül a motivációban, ezért nem is nevezném igazi főszereplőnek. Semmit nem tesz hozzá a sztorihoz azon kívül, hogy ürügyként jól funkcionál Stinger jellemfejlődésénél. Felnőttnek nem nevezhető, felelőtlen lány. Annak ellenére, hogy ügyész, azonnal elhisz mindent, amit a számára vonzó egyed mond (még ha az igaz is, kellene benne lennie kételynek). Az elvakultság nem csak ezen a téren jellemző rá. Az előre megtervezett dolgaival is jócskán vannak gondok. Legalább az lett volna a könyv végén, hogy nincs ez a végtelenül ostoba terv, mert szerelem, meg miegymás. De nem. A három férfi megvolt az életében, szóval miről beszélünk? Azt a hatalmas szerelmet sem tudja az írónő jól közvetíteni a karakterrel. Inkább érződik ez vonzalomnak, ami gyerekes rajongással körül lett véve. Számomra csak egy mozzanata volt felnőttes, amikor otthagyta Carson-t a férfi menedzserének megmozdulása miatt. Ezen a vonalon haladva lehetett volna egy egészen jó karakter is kihozni Grace-ből, de sajnos nem így történt. Az sem segített a "megmentésébe", hogy a dialógusai sem voltak rendben. Erőtlenek és semmilyenek voltak, akárcsak maga a karakter. Egyébként az előítéletessége és a fölényeskedése sem tette sokkal átérezhetőbbé a karakterét, csak még inkább elidegenítőleg hatott, bár tény, hogy van benne valami. Az ilyen dolgokon nehezen tudja túltenni magát az ember, de azért neki sikerült csak azért, mert most más körülmények között találkoztak újra (lásd: a férfi rendezte sorait és új hivatást talált). Ha hiteles akart volna lenni az írónő, akkor ebből még lett volna konfliktus.

Na de szerencsére volt nekünk egy megmentőnk Carson Stinger egykori heteró férfi előadó, majd későbbi ex tengerészgyalogos személyében. Ő volt ugyanis az egyetlen, akinek sikerült személyiséget alkotni, méghozzá egészen jót. A nem túl kellemes múltú férfi régi hivatását a miért is ne, valamint a könnyű pénz ötvözetéből kovácsolt vágjunk bele mentalitás elsajátítása mellett választotta. Volt elég negatív példa az életében, hogy ő is erre az útra tévedjen, ami egyébként neki sem nagyon tetszett. Hiszen egy idő után már szégyenkezett azon, amiből a betevőjét kereste. Aztán jött Grace, aki végre elindította jellemfejődését. A közös hétvége mély nyoma miatt komoly elhatározásra jut. Jelentkezik a tengerészgyalogos kiképzésre, amit sikeresen el is végez. Ilyentájt még érződik rajta, hogy fejődő stádiumban van, még mindig elveszített kedvesét próbálja visszaszerezni. Az egyik bevetése során azonban megtalálja valódi életcélját, hivatását. Ez nem más, mint a nők védelme, ami ugyancsak gyermekkori traumájából adódik, azt még egy csavarral megtoldva. Szóval amellett, hogy szerette volna a szíve választottjának méltó párja lenni, azon jócskán túl is nőtt. Inkább a lánynak kellett volna felnőnie hozzá. Carson a könyv elején elveszett volt, de ahogy előrehaladunk, úgy érik ő is, míg felelősségteljes férfivá nem válik. Nem veszíti el a sok borzalom ellenére sem charme-ját, még mindig elbűvölő, de nem amolyan gyerekes módon, mint az elején. Ki kell emelnem, hogy mindezek ellenére sem tökéletes. Nagyon szentimentális tud lenni és néhol egészen nyálas, viszont tőle elnézem. Simán bent van a kedvenc férfikaraktereim között. Közel sem az elején, de benne van. Olvastam volna még többet róla...Grace helyett. Majdnem felejtettem megemlíteni, kedvenc hímem kétszer is hátráltató tényezőnek tartja szíve szottyát. Ennél szimpatikusabb nem lehetne.

Ki volt már??? Nem emlékszem!
A mellékszereplők megint nem lettek túl jól összehozva. A könyv olvasása után érzetem csak igazán, mennyire nem. Nincs olyan, akit fel tudnék idézni. Ilyen lényegtelen és súlytalanok lettek számomra. Pedig biztos vagyok benne, hogy olvasás közben valamiért bírtam Carson csapatát, csak nem emlékszem az okokra. Esetleg a foglalkozásuk miatt? Vagy mert volt némi csoportdinamika? Nem tudnám most hirtelen megmondani. (Egyszer el kellene kezdenem jegyzetelni olvasás közben.) Talán egyvalaki mégiscsak van, aki megmaradt. Az abszolút mélypont: Grace vőlegénye. Hogy mi volt a neve, azt ne kérdezzétek, de ennél kevésbé szerelmes és közömbös ember fia már nem is lehetne. Ez tisztán megmaradt.

MIÉRT???
Az ötlet, hogy a Skorpió három fejlődési fázisán végigmegy a történet kifejezetten kreatív húzás volt. Viszont az már nem, ahogyan megvalósítva lett. Az eleje túl lassan indult be, rengeteg volt az üres menet, a szexjelenetek száma sok, és nem mellesleg, szinte semmi fülledtség nincs bennük. Aztán jön a következő fázis, ami elméletileg a fiatal felnőttek korszaka lenne. Itt már valóban megkezdődött Carson komolyodása, ám csak belecsipkedünk a dolgokba. Voltak olyan dolgok, amikre sokkal inkább kíváncsibb voltam, minthogy Carson és Grace mikor, hol és hányszor teszik magukévá az elkövetkezendő, valamint az előző fejezetekben. Mert igen, a felnőtt férfi időszakában megint előbukkan ez a kitöltőrész. Fontosnak fontos, de nem ennyiszer és ilyen lagymatagon. Kémiától szinte teljesen mentesek ezek a jelenetek. De az összecsapottság az utolsó két-három fejezetben a legszembetűnőbb. Az a rajtaütés nagyon gyászosan sikeredett, plusz ahogyan az egész sztori le lett zárva... Hagyjuk is. De ha már belekezd valamibe az írónő, akkor azt igazán be is fejezhette volna. Ilyenek voltak a pornózás árnyoldalát bemutató részek, amiken aztán túl is lendült, pedig egészen jó kis konfliktus lehetett volna még a későbbiekben. Vagy ott van a kiképzés, a küldetések, hogyan építették ki a kis bázisukat Carsonék, és persze az általuk folytatott tevékenység is nagyon fontos kérdés lett volna. Ám ehelyett kaptunk még egy csipetnyi összeborulást. Nem erre vártam az első fejezet után. Bár nem is tudom már, mik voltak az elvárásaim.


A könyvet csak azért értékelem 3 pontra, mert ott van Carson karaktere, aki rengeteget fejlődik, vannak érdekes és társadalmilag is nagyon fontos kérdések, amiket felvet. És persze jókedvemben talált. Ajánlani azoknak tudom, akik szeretik a romantikus-erotikus történeteket. A kötet pedig önmagában megállja a helyét, szóval ne akadályozzon senkit, ha esetleg az előző két részt nem olvasták.


5/3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése